Barnsteen Makelaars & Taxateurs nieuwe hoofdsponsor van Onze Gezellen Basketball: meer dan alleen een logo op het shirt

Barnsteen Makelaars & Taxateurs is de nieuwe hoofdsponsor van OG Basketball. Het makelaarskantoor neemt zowel het hoofdsponsorschap als de rol van shirtsponsor op zich. Deze samenwerking maakt het mogelijk om alle jeugd- en seniorenteams van de club te voorzien van uniforme tenues. Daarmee wordt niet alleen de wens voor een eenduidige uitstraling vervuld, maar ook de financiële last voor ouders verlicht, omdat zij niet meer om de paar jaar nieuwe kleding hoeven aan te schaffen.

Een duurzame oplossing

Onze Gezellen Basketball groeit hard, wat nieuwe kansen en uitdagingen met zich meebrengt. In het verleden moesten nieuwe leden zelf hun tenues aanschaffen, waarbij de modellen vaak per seizoen weer net even anders waren. Dit zorgde voor een rommelige uitstraling en extra kosten voor ouders, vooral als kinderen snel uit hun kleding groeien. De vereniging zocht daarom naar een duurzame oplossing die zowel voor uniformiteit zorgt als de financiële druk op ouders vermindert.

Voorzitter Hein van Scherpenberg legt uit: “We willen graag dat al onze teams er hetzelfde uitzien, van de jongste jeugd tot de senioren. Uniformiteit in de clubkleding is belangrijk.” Hij voegt lachend toe: “Met onze clubkleuren zwart en oranje betekent dat ook dat we reversible kleding nodig hebben. De hele regio speelt zo’n beetje in het zwart, dus we moeten eenvoudig kunnen overschakelen naar witte tenues.” 

Maar de vereniging heeft óók een maatschappelijk doel: “We willen voorkomen dat ouders telkens nieuwe tenues moeten kopen, wat een drempel kan vormen om deel te nemen aan sport en ook nog eens totaal niet duurzaam is.”

Heren 1 in de nieuwe tenues

Samenwerken met Barnsteen

De samenwerking met Barnsteen Makelaars & Taxateurs maakt deze oplossing mogelijk. Hoewel gevestigd in Heemstede, heeft Barnsteen diepe wortels in Haarlem-Noord. Een belangrijke schakel in deze samenwerking is Lize Zieltjens, actief speelster bij Onze Gezellen (dames 1) en medewerker bij Barnsteen. Dankzij haar eerste initiatief ontstond het idee om de club verder te ondersteunen.

Tim Stokman, partner bij Barnsteen, licht toe: “Toen Lize ons vroeg om iets te doen voor Onze Gezellen Basketball, wilden we echt iets terugdoen voor de club en vooral voor de jeugd. We vinden het namelijk belangrijk dat sport voor iedereen toegankelijk is én blijft.” Die wil om bij te dragen, kwam niet zomaar uit de lucht vallen: “Onze band met Onze Gezellen is sterk. Veel van onze klanten zijn leden bij de basketball, dus het voelde logisch om verder te kijken dan alleen een logo op het shirt of in de hal.”

Links: Tim Stokman van Barnsteen

Dankzij de sponsoring van Barnsteen kunnen alle teams binnenkort in uniforme tenues spelen. Dit betekent dat ouders niet meer regelmatig nieuwe shirts hoeven te kopen en de club ook meteen de gewenste eenduidigheid bereikt. “Het is een win-win voor iedereen,” zegt Tim. “Wij ondersteunen de club graag, zodat de jeugd kan blijven sporten, zonder dat het voor ouders te duur wordt. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn.” Hein voegt toe: “En er eindigen op deze manier ook niet langer shirts ongedragen in de kast of bij het afval. Dat is namelijk nu een vervelend gevolg van groeispurts bij jeugleden, of bij uitstroom van leden.”

 

Presentatie van het nieuwe shirt tijdens het Lustrum.

 

Barnsteen voor leden

Barnsteen Makelaars heeft al jaren een sterke band met OG Basketball. Tim Stokman kent de club goed: “Ik kwam hier al vaak vanwege mijn vrienden die bij Onze Gezellen basketbalden. Op die manier ben ik bij de woonwensen van veel OG'ers betrokken geraakt. Het is voor ons daarom dus meer dan alleen sponsoring; we willen iets terugdoen voor de vereniging die ons altijd heeft gesteund.”

Barnsteen helpt natuurlijk ook in de toekomst OG-leden bij alle fases van hun wooncarrière. "Of het nu gaat om een starter die zijn eerste appartement koopt of iemand die een volgende stap zet met de verkoop van een gezinswoning, OG'ers kunnen altijd op ons rekenen," aldus Tim. "Het kopen of verkopen van een woning is een van de belangrijkste momenten in het leven, en wij ondersteunen onze klanten daar graag van begin tot eind bij."

Bouwen aan de toekomst

Voorzitter Hein van Scherpenberg kijkt optimistisch naar de toekomst: “De komst van Barnsteen als hoofdsponsor betekent veel voor onze vereniging. Het stelt ons in staat om verder te groeien, zowel in professionaliteit als in het aantal leden.” Er zijn zelfs plannen voor uitbreiding van faciliteiten, zoals meer trainingsuren en mogelijk een grotere hal. “Basketbal is een snelgroeiende sport, en dankzij partners als Barnsteen kunnen we ervoor zorgen dat we klaar zijn voor die groei,” zegt Hein.

Barnsteen helpt OG niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Tim en zijn team hebben zich voor drie jaar als shirtsponsor verbonden aan de club, wat OG de stabiliteit geeft om nieuwe plannen te ontwikkelen en de club verder te professionaliseren.

 
Vorige
Vorige

Afspraken gebruik teamtas met wedstrijdtenues

Volgende
Volgende

Bardiensten