Onze Gezellen Basketball is een club waar prestatie en gezelligheid samen gaan. De club bestaat al sinds 1969 en is onderdeel van de Omnivereniging Onze Gezellen Haarlem. Er spelen ongeveer 125 leden in 9 jeugdteams en 8 seniorenteams.

Wedstrijd van de Week: U16 Jongens 1 – BV Hoofddorp 2

De U16 jongens 1 begonnen het seizoen sterk door de lokale derby tegen Akrides ruim te winnen: 60-27. Helaas wisten ze deze sterke start buiten de eigen OG hal nog geen succesvol vervolg te geven; de uitwedstrijd in Volendam ging verloren. Coach Peter Reffeltrath: “Tijdens deze laatste wedstrijd hebben we het in het eerste kwart laten liggen. Ik denk dat onze spelers enigszins overdonderd waren door het formaat van de tegenstanders, die erg fysiek speelden. Later merkte ze dat ze goed mee konden komen in het spel en ging het gelijk op, maar te laat om de wedstrijd te keren. We zullen de aankomende wedstrijd niet heel anders in gaan dan de vorige, al nemen we de ervaring van de afgelopen week mee en zullen we ons niet zo snel laten overbluffen.”

De tegenstander van dit weekend, BV Hoofddorp, is geen onbekende van de U16 jongens 1. De meeste spelers uit dit team speelden afgelopen seizoen ook al tegen de club uit de Haarlemmermeer, toen nog in de U14-1. Aangevuld met tweedejaars U16 spelers Frenk en Boudewijn zijn zij er ook dit jaar op gebrand om te winnen. Al zal dit nooit ten koste gaan van het spelplezier, aldus Reffeltrath: “Iedereen staat positief in het veld en gunt elkaar de bal. Iedereen is bereid om hard voor elkaar te werken en accepteert elkaars fouten. Echt een fijne groep om te mogen coachen.”

Met die positieve instelling in gedachten zullen de jongens dit weekend de strijd aangaan met hun leeftijdsgenoten uit Hoofddorp. Door de bal veel en snel rond te passen, in combinatie met een strakke verdediging hopen zij de punten wederom in eigen huis te houden. Hierbij is alle support welkom, dus kom aanstaande zaterdag vooral om 13:45 naar de Onze Gezellen Sporthal in Haarlem-Noord. Deze fanatieke groep jongens laat het hoofd nooit hangen en blijft altijd werken voor de overwinning, dus voor een spannende pot basketbal ben je bij hen aan het juiste adres!
 

Wie? OG U16J1 – BV Hoofddorp 2
Wanneer? Zaterdag 29 september, aanvang 13:45
Waar? In de Onze Gezellen Sporthal!

 
Wil jij niet alleen vanaf de tribune toekijken, maar zelf meedoen? De U16 jongens hebben nog ruimte voor enkele nieuwe spelers! Neem even contact op met Yvette van der Geest-Ooms (ledenadministratie@ogbasketball.nl) om vrijblijvend een keer mee te komen trainen.