Onze Gezellen Basketball is een club waar prestatie en gezelligheid samen gaan. De club bestaat al sinds 1969 en is onderdeel van de Omnivereniging Onze Gezellen Haarlem. Er spelen ongeveer 125 leden in 9 jeugdteams en 8 seniorenteams.

Verplichtingen

Bij OG spéél je niet alleen basketball. We betrekken je ook bij andere zaken binnen het basketball. Als lid van OG ben je verplicht, vanaf de leeftijd van 14 jaar, enkele wedstrijden te fluiten en/of te scoren (= schrijven).Vanaf 12 jaar is dat scoren (= schrijven). Voor jeugdleden vanaf 15 jaar is het verplicht om binnen twee jaar een BS 2 (oud F) scheidsrechtersdiploma te halen. De cursus hiervoor wordt (gratis) door Onze Gezellen verzorgd. Voor leden die in een rayonteam spelen geldt dat deze een BS 3 (oud E) -scheidsrechtersdiploma dienen te behalen binnen bovengenoemde periode (voor jeugdleden geldt 2 jaar na behalen BS 2 diploma). Nieuwe leden worden hierin natuurlijk begeleid! Op de site en in je sportlinked app lees je bij welke wedstrijd jij moet fluiten of scoren!!!

In het geval van jeugdspelers worden de ouders/ verzorgers ingezet voor kantine en/of zaaldiensten ook worden er volgens schema rijdiensten gedaan voor de uitwedstrijden. Voor alle taken geldt natuurlijk dat deze zo worden ingepland dat ze zo goed mogelijk aansluiten bij de eigen wedstrijden. Seniorenleden worden ingedeeld voor fluiten/scoren en het draaien van kantinediensten. Om te zorgen dat de benodigde begeleiding tijdens en rondom de wedstrijden aanwezig is werken we helaas met schorsingen voor wie zijn verplichtingen niet nakomt. Niemand wil immers zonder ‘tafel’ en scheidsrechters bij zijn/haar wedstrijden staan.