Onze Gezellen Basketball is een club waar prestatie en gezelligheid samen gaan. De club bestaat al sinds 1969 en is onderdeel van de Omnivereniging Onze Gezellen Haarlem. Er spelen ongeveer 125 leden in 9 jeugdteams en 8 seniorenteams.

U16J1 wint spannende pot van Apollo

Na de gewonnen wedstrijden tegen MBCA en HBC stond afgelopen zaterdag BC Apollo op het programma voor de U16 jongens. Met alleen de afwezigheid van Tom kon er met 11 man aan de wedstrijd begonnen worden. Het eerste kwart werd sterk gestart en er stond al snel een voorsprong op het bord. Dankzij een goede verdediging konden er een aantal goede fast breaks gelopen worden met een 13-4 stand aan het einde van het eerste kwart tot gevolg.

Deze goede start kon helaas niet doorgezet worden in het tweede kwart waardoor Apollo terug in de wedstrijd kon komen. De verdediging werd minder en onder het bord kreeg OG het steeds lastiger door de aanwezigheid van een sterke center bij de tegenstander. Deze wist zowel aanvallend als verdedigend de rebound te pakken en door scores van onder het bord ging OG de rust in met nog maar een nipte voorsprong, 19-18.

In het derde kwart zou de verdediging weer veller moeten en in de aanval moest er meer rust komen met een zuinigere passing. Dit gebeurde echter niet en Apollo wist de achterstand om te zetten in een voorsprong. Met name in de bucket werd het spel wat fysieker waarbij niet altijd voor alles gefloten werd wat vooral aan de kant van OG voor frustratie zorgde. Het team liet zich hierdoor uit de wedstrijd halen wat resulteerde in een 23-33 achterstand, na 13 punten in het eerste kwart zijn vier punten in het derde vanzelfsprekend veel te weinig.

Ondanks de 10 punten achter is er niets aan de hand alleen zou er wel meer rust in de aanval moeten komen en moest er harder gewerkt worden in de verdediging. Nadat het kwart begonnen werd met een scoren van BC Apollo wisten de mannen van OG opeens weer hoe het moest en lieten zij het goede spel van het eerste kwart weer zien. Dankzij dit goede spel kon er teruggekomen worden tot 34-35 en was opeens alles weer mogelijk. Twee vrijeworpen voor Apollo zorgde ervoor dat het 34-37 kon worden maar dankzij een raken vrijeworp van Igor en goede scoren van Adriaan kon het gelijk worden. Wederom twee vrijeworpen voor Igor en deze keer gingen beide erin waardoor er weer een voorsprong op het bord stond. Met nog 20 seconden te spelen kreeg Apollo nog een kans om gelijk te maken echter ging de eerste vrijeworp mis. Vlak daarvoor een time-out genomen met maar een boodschap: balbezit krijgen, zorgen dat de bal over de middenlijn komt en balbezit houden. De tweede vrijeworp van Apollo is wel raak maar dankzij het goed uitvoeren van de opdracht weet OG de wedstrijd met 39-38 te winnen.